Popüler Etiketler

On 14:08








 Bazen bilgisayarımıza format atarız veya yeni bir bilgisayar alırız. Bu bilgisayarlara bazı              programlar gerekebilir ben de sizin için işinize yarayacak 10 programı derledim. Ama bu 




 kişiden kişiye değişebilir. Bunu hatırlatmakta fayda var. Şimdi isterseniz programlarımıza geçelim.










  • 1. İnternet Tarayıcısı: Google Chrome veya Mozilla Firefox



       Bildiğiniz gibi Windows'un kendisinde tarayıcı olarak İnternet Explorer geliyor. İnternet Explorer tarayıcılar içinde benim en sevmediğim olanı çünkü gerek sitelere yavaş bağlanması gerekse zaman zaman çökme sorunlarının yaşanması beni bu tarayıcıdan soğutuyor. 





Chrome'u indirmek için : 









Mozilla Firefox'u indirmek için :











  • 2. Rar Programı: Winrar


        Bilgisayarınızda olması gereken 10 programdan biri de tabiki Winrar. Winrar; zip ve rar formatındaki dosyaları açmaya yarayan bir programdır. Normalde ücretli olan Winrar'ı sitemizden full sürümünü ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.






Winrar'ı indirmek için :
















  • 3. İnternet İndirme Yöneticisi: İnternet Download Manager



        İnternetten normal bir şekilde dosya indirirken belirli bir hız ve yavaşlıkta iner ve ve indirme işlemi sırasında internet giderse tekrar baştan indirmeniz gerekir ancak bu sorunların hepsini İnternet Download Manager (İDM) ile aşabilirsiniz. Normalde 30 gün ücretsiz denemesi olan İnternet Download Manager'ı sitemizden full sürümünü ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.






İnternet Download Manager'ı indirmek için :
















  • 4. Antivirüs: Avast Free Antivirus


        Günümüzde bilgisayar virüsleri çok yaygın. Bir çok bilgisayarda kullanıcılarının bilmediği yüzlerce virüs var. Virüsler sadece bilgisayarı yavaşlatmakla kalmayıp kötü niyetli kişilerin eline bütün özel bilgilerinizi verebiliyor. Bu yüzden bilgisayarınız anti-virüs olmazsa olmazlardan. Antivirüs programları içerisinden bizce en iyisi ve güveniliri Avast. Avastın da Avast Free Antivirus'ü de ücretsiz ve güzel bir seçenek.



Avast Free Antivirus'ü indirmek için tıklayın :










  • 5. Driver Bulma Programı: Driver Booster



        Bazen bilgisayarımızda eksik driverlar olur. Örneğin ekran kartı driveri kurulu değildir ve ekran kartı tam performansında çalışamaz. Biz de suçu direk ekran kartına atarız halbuki suç ekran kartında değil güncel olmayan driverdadır. Her özelliğe ayrı ayrı driver aramak yerine bütün her şeyin driverını otomatik bulan Driver Booster işimizi çok kolaylaştırıyor. Normalde ücretli olan bu programın full sürümünü sitemizden ücretsiz indirebilirsiniz.



Driver Booster indirmek için tıklayın :


















  • 6. Bilgisayar Temizleme Programı: CCleaner



        Bilgisayarımız kullana kullana yavaşlamaya başlar. Yavaşlamasının sebebi içinde çöp dosyaların, arka planda gereksiz çalışan veya başlangıçta çalışan uygulamaların olmasıdır. İşte bu sorunları aşabileceğiniz bir program olan CCleaner sade arayüzü ve hızlı temizlik yapmasıyla bir adım öne çıkıyor.



CCleaner indirmek için tıklayın :






















  • 7. PDF Açma Programı: Adobe Acrobat Reader








        PDF türündeki dosyaları açmanıza yarayan Adobe Acrobat Reader hem ücretsiz olmasıyla hem de hızlı olmasıyla bu konuda en iyisi.



Adobe Acrobat Reader indirmek için tıklayın :






















  • 8. Office Programı: Apache OpenOffice



        


        Microsoft Office kadar iyi olmasa da ona yakın bir office programı olan OpenOffice ücretisiz olmasıyla Microsoft Office'in önüne geçmeyi bu kulvarda geçiyor. 







OpenOffice indirmek için tıklayın :




















  • 9. Resim Düzenleme Programı: Photoscape






        Bildiğiniz gibi bazen resimleri düzenlemek isteriz veya üzerine yazı yazmak, tarih eklemek veya resmin üzerine resim koymak isteriz. İşte bu konuda Photoshop kadar iyi ancak daha sade ve kolay bir arayüze sahip olan Photoscape dikkat çekmeyi başarıyor.






Photoscape indirmek için tıklayın :


















  • 10. Java







        İnternette bazı programlar Java programına ihtiyaç duyarlar bu yüzden Java da bilgisayarınızda olmazsa olmazları.





Java indirmek için tıklayın :














Masukkan email untuk mendapatkan update artikel Fiz Software.

Next
This is the current newest page
Previous
Next Post »